Tilbage

Informationer :-) Torrevieja, Costa Blanca, Spanien

Det første spørgsmål vil nok være hvordan er vejret og vejrudsigten? Ja, engang var det Voldborg, der kunne svare på det, men i dag er det DMI (søg under verdensvejr og Torrevieja). Nu er der også mulighed for at sammenligne med det danske klima! Sidste nyt se også badevandstemperatur (søg under Europa). Alternativ  vejrmelding aktuelt: Click for Alicante, Spain ForecastYderligere  vejrprognose. Med gennemsnitlige min., max. og vandtemperatur. Antal solskinstimer og nedbørsdage over året iTorrevieja ☼ Hvor får du bedst ferievejr for pengene, se iflg Spies gæster analyse.


Området
Flybilletter
Billeje
Praktiske informationer

 

Området
Byhuset er beliggende i Altos de la Bahia (højen bag bugten), som bydelen heder.

Fra feriebolig :-) Casa de Sonrisa :-) er alt i gå afstand. 500m til Middelhavet, 2km til Playa de la Mata (5km lang sandstrand med la Mata parken). Stor Mercadona marked kun 5 minutter væk. Langs vandet er der mange restauranter, der kan anbefales at besøge. Både La Mata stranden og den centrale by med marina har lækre promenader kun for gående og nydende. Afstand til centrum Paseo Marítimo ca. 3 km. Prøv også fitness- og oplevelses-redskaberne i parken lige ved Torre del Morro (1 km at gå). Se også en af verdens mest luksuriøse sejlbåde Dwinger i Marina Salinas i Torrevieja.
Nyd klippe kysten Cala de la Higuera, som er vores foretrukne badestrand, hvor det er godt at snorkle.

 

Ellers er området egnet til gå- eller cykelture bb på stierne i de fredede arealer langs saltvandssøerne. Oplev hærfuglen.
Specielt anbefales at tage en cykeltur (4h) rundt om Laguna  de la Mata, som er den nordlige af de to saltvandssøer  i Torrevieja.
Det er kun tilladt at gå eller cykle i naturreservatet. Husk at medbringe rigeligt drikkevand! Der er også en skyggefuld picnicplads. Kryds  N-332 i den første rundkørsel, hvor der er tunnel og følg ellers villavejene parallel med  N332. Det er alt for farligt at cykle på N-332!
Afhængig af oplevelseslyst er en tur til Granada og Sirra Nevada (3481m) også indenfor rækkevidde. Spanien har det hele, men oplev Costa Blanca først .
Som overkommelig heldags køretur i bjergene anbefales et besøg i bjerglandsbyen Guadalest (ca 250 km.). Flot bjergtur - følg de grønne veje! Nyd evt. også et bad i Les Fonts de L'algar.

Castillo de Santa Barbara, borgen i Alicante bør man absolut opleve især for udsigten. Man kan køre helt derop og alt er gratis incl. parkering. Tag elevatoren ned til strand-promenaden/marinaen (gratis) og returner til bilen for 2,75€/person Nyd medbragt picknik på udkigspladsen eller besøg én af restauranterne. Kombiner evt. med Coves del Canelobre (drypstenshule og musik museum) i Busot lidt nord for Alicante (adgang 7€).
Heldagstur (120km) til Calpe kan anbefales. Parker ved Marinaen og følg stien langs Calpe til du ikke kan komme længere. Bemærk stenen i vandet og se ind mod byen. Er du til bjergvandring så start opstigningen til Peñón de Ifach (ca. 2 timer) her. Skygge af Calpe. Langt ned og vild natur langs stien. Fin udfordring med rette sko mod toppen. På turen er Altea en oplagt perle at besøge. Altea har natur-stenbelægninger på alle gader og pladsen omkring kirken. Tag en kop kaffe i en af restauranterne ved kirken og nyd udsigten. Vælg udsigts rute omkring La Villa Joiosa.

S-Ø for Murcia er reservatet Sierra de la Cresta del Gallo med god udsigt over Murcia. Fin tur, drej fra i Los Garres og se også Santuario de la Fuensanta. Se Murcia. Nord for Murcia ligger IKEA.

Ønsker man bare at flyde ovenpå, drej af i 2. rundkørsel ud mellem søerne følg skiltet til naturreservatet Punta de la Vibora. Vandet er ekstremt saltholdig, 13%, så undgå at få det i øjnene. Husk også badesko, da saltkrystallerne er skarpe at gå på. Iøvrigt er vandet farvet lyserødt af alger, så det er usigtbart. Det siges at være sundt ellers prøv mudderbad i samme sø, hvis troen er der. Oplev frit Mud Bathing i San-Pedro-Del-Pintar.
Torrevieja har også Europas største kræmmermarked hver fredag, hvor sportspladsen forvandles til boder kl. 8-13. Følg Avenida de la Mancha og fortsæt ligeud i rundkørslen med "nålen".
Besøg også fæstningsværket i Cabo Tiñoso SV for Cartagena (N37,535535 V1,106565; 100km hver vej). Her er nogen af scenerne til Navarones Kanoner optaget. Det er bare storslået bjergnatur at færdes i.  Medbring frokostpakke og rigeligt med vand! Ellers indtag frokosten i på en af de små restauranter på havnen i Cartagena eller fiskerihavnen i Cabo de Palos ude på østspidsen af La Manga. Iøvrigt er en tur ud på tangen også en mulighed, men så skal man holde af turisme!

Se Torrevieja præsentations video. Gå heller ikke glip af Costa Blanca eller Spanien video m. f. Se også bolig id: 8087. Anden Torrevieja præsentation.
Som yderligere forberedelse til en ferie kan det anbefales at studere, hvad området har at byde på Torrevieja. wikipedia.
Musik startes ved tastning i boksen midt  på siden på Torrevieja linket og tema valg: Habaneras. Se også live webcam og bliv lokal opdateret.
Se aktuelt spansk TV og lyt til radio på rtve.es

Andre sider:
DEN SPANSKE STATS TURISTBUREAU Se bl.a. henvisninger til vinproducenter med link til hjemmesider.
www.torreviejainformation.com

www.webtorrevieja.com
www.alicante-spain.com/torrevieja.html
Webcam Torrevieja
FDM Især interessant for FDM medlemmer, der ønsker at planlægge kør selv ferie. Læs også artikler om Valencia og Barcelona mm.
Torrevieja  video på 100s  præsenterer  byen og området på fin vis, dog blæser der sjældent så meget som på videoen. Samme side  har  præsentations vidoer  for hele Costa Blanca!
 

I ferieboligen findes vigtige telefonnumre og bykort. Torrevieja har 103.154 indbyggere.

Vinområder: Yecla, Jumilla, Bullas, Alicante, Valencia, Utiel-Requena og størst og længst inde i højlandet Castilla-La Mancha.
Vi anbefaler at starte med at udforske i nævnte rækkefølge. Castaño fra Yecla føres f.eks. i Bilka, Føtex og Netto i Danmark. Husk at bestille rundvisning!
Elche, kendt for palmelundene kan kombineres med en tur til vinbyen Yecla, der har en fantastisk udsigt fra kirken på toppen (man kan køre helt derop med smalle gader i byen).
Yderligere kan besøg og vinsmagning i Jumilla anbefales. Vegardal laver både rød- og rosevin. Ved sydligste indfaldsvej til Jumilla ses huset fra vejen. Drej til venstre lige efter SHELL stationen! Besøg også borgen.
Vores yndlings rose vin heder Peñascal rose (let mouserende) nydes afkølet ved 8 grader er set til 35,11kr. i Danmark.

Prøv også at se Casa de Sonrisa fra gaden med street view.

Golf: Se muligheder for GOLF i Costa Blanca. GOLFBOOKING i Alicante området. La Finca Golf er nok den mest kendte golfbane, der ligger lige omkring Torrevieja. Herudover er der Villamartin Golf, Las Ramblas Golf, Campoamor Golf og La Marquesa Golf. Der er dog mange flere golfbaner af høj standard indenfor 1 times køreafstand. Se video. Se også denne video.
Se pris guide til 3 af 5 golfbaner (ORIHUELA COSTA) indenfor 15 km køreafstand.
Bemærk også den skandinaviske forening www.masamigos.com, der arrangerer golf konkurrencer hver torsdag på forskellige golf baner. Foreningen har cafe og bibliotek og kan besøges C/Capitán Garcia Gea 17, Torrevieja. Kontakt: e-mail:info@masamigos.com . Tel: +34 966 700 084.
Foreningen har en dansker ansat, der arrangerer og står for avikling af konkurrence matcher, så det er bare at tilmelde og møde op. Programmer fremgår af deres medlemsblad, som man modtager, så snart man melder sig ind (42€/husstand/år). Medlemskab giver også adgang til green fee rabatter generelt.
På GOLFBOX vælg: Klubturnering, Åbne turneringer, søg Mas Amigos, så dukker alle tilbud op!
Se også muligheder på Danske Venners Klub Torrevieja.

Ellers book evt. baner hos Mike'Costa-Blanca-Greenfees'

Til top


Flybilletter
Det næste spørgsmål er nok: hvordan kommer vi til ferieboligen i Torrevieja?

Fra Billund flyver NORWEGIAN, RYANAIR og SAS direkte til Alicante. RYANAIR nu også fra Århus og NORVEGIAN fra Ålborg.

Norwegian CPH t/r xkr. Ryanair CPH t/r xkr. Se MOMONDO. Husk at vælge "Direkte fly foretrukket".

Som alternativ kan NORWEGIAN og AIRBERLIN direkte fra Hamborg og Kastrup anbefales.

Fra Kastrup flyver bl.a. AIRBERLIN, SAS, IBERIANORWEGIAN , Transavia eller andre. Med EASYJET via Stansted er der også mulighed for low budget.
Iøvrigt bør det bemærkes at Murcia Lufthavn, San Javier syd for Torrevieja også har gode flyforbindelser!
Afstand til lejligheden fra Alicante Lufthavn eller Murcia Lufthavn er ens ca. 40km svarende til 1 time i bil.

 

Det er nemt at booke og betale via. internet, men husk altid at læse betingelserne for mødetid til flyafgange, som normalt er min. 1 time før afgang.

Billigste billet og billeje kan søges på bl.a. FLYBILLET , travelmarket eller FRIFERIE. Prøv også MOMONDO!
Til orientering koster en returbillet ca. 1500kr., men vær opmærksom på at der kan spares meget ved at udvise rettidig omhu ved at booke i god tid.
Flyvetid er ca. 3 timer fra Danmark og lidt kortere fra Hamborg.
Endelig kan opholdet i lejligheden kombineres med direkte flyvning til andre storbyer:
Valencia med 2 timers kørsel. Barcelona (se video) og Madrid med 4 til 5 timers kørsel.
Generelt er der fine motorveje, så alt er indenfor mulighederne. Syd for Alicante er de sågar afgiftsfrie!
Flybilletter er ikke nødvendige at udskrive! Både Norwegian og Ryanair accepterer mobil app billetter, men husk at lave check in!
Husk at tilkøbe priority boarding hos Norwegian og Ryanair, hvis du ikke vil aflevere din håndbagage ved boarding!


Oplev €uropa:-) kør selv eller tag biltog en del af vejen.
Hvis kør selv vælges foreslåer vi Alsace (Strassbourg med 2 vandrehjem) som 1. stop. Næste stop Beaujolais (Fleurie med god camping) og 3. hop til Barcelona, herefter resten i et hug.
Alternativ til kør selv, spring en del af køreturen over:-) tag biltog fra Hamborg til Narbonne (Sydfrankrig). Eks.: bil + 4 personer i liggevogn=7.150kr. i uge 28 (højsæson).
En af fordelene ved at køre selv er at man oplever mere og kan have smagsprøver med hjem fra vinområderne! Ja, og så sparer man lejebil:-)


Til top


Billeje

Reserveret bil afhentes i lufthavnens parkeringshus, hvor betaling sker med VISA eller Master Card. Som eks. kan Centauro.net anbefales. Ellers søg på MOMONDO. Prøv din ny (leje)bil, som typisk er under ét år. I vil også få spørgsmålet; om I ønsker fuld kasko (gælder alle selskaber), det vælger vi altid fra, da det er relativt dyrt i forhold til selve lejeprisen. Når kasko fravælges spærres 1200€ ~9.000kr. på betalingskortet indtil bilen afleveres igen. Når I afleverer bil med fuld tank overføres værdien af fuld tank ligeledes automatisk til det benyttede betalingskort indenfor ét døgn. Vær ikke nervøs, det virker
Hvis man har et MASTER GOLD CARD er det muligt at tegne en "selvrisikoforsikring ved kaskoskader" ~spærret beløb. Det skal naturligvis gøres før billeje og betaling skal ske med dette kort!

Mas Amigos medlemskab (42€/husstand/år) giver rabat på bilforsikring hos Centauro og eliminerer behov for at skulle betale depositum samtidig med rabat på golf green fee og velarrangerede golfmatcher hver torsdag.
Ved plan om meget kørsel anbefales diesel.
Pas på kørekortet: Promillegrænse 0,5. Mere end 1,0 kørekortet og bøde up til 1000€. Respekter især vigepligt ved indfletning til større vej, hvor der ofte er striber med fuld vigepligt! Selv fartbegrænsninger ned til 30km/h i tættere bebyggelse i byerne skal respekteres!
Politiet har ikke den store bevisførelse for forseelser, så betal straks og inden 14 dage og opnå indtil 50% rabat på en evt. udstedt bøde.
Spar på feriebudgettet: Undlad at parkere ved fortovskant med gul afmærkning, så risikerer man at bilen bliver fjernet....   

 

I lejebilen findes kort, men ellers benyt ViaMichelin. Husk at medbringe GPS hjemmefra eller lej en (dyrt). Husk evt. at programmere GPS til undgå betalingsveje.

Som alternativ til billeje kører der naturligvis bus mellem Alicante Lufthavn til Torrevieja. Læs erfaring uden lejebil.

 

Der er 45 km fra Alicante Lufthavnen (El Altet) til ferieboligen. Afstanden er tilsvarende fra Murcia i (San Javier).
Der er også busforbindelse med Costa Azul. Se også Alicante Lufthavn.
TAXA koster ca. 65€.


Busplan
:
Nyt: time afgang fra 1. april til 31. oktober!
Fra Alicante Lufthavn: hver 2. time fra kl. 8:00-22:00.
Fra Busstationen i Torrevieja: hver 2. time fra kl. 7:00-21:00.
En enkeltbillet koster ca. 7 €. Man kan købe billetter i bussen!

Til top


Praktiske informationer

I ferieboligen er der radio med CD afspiller. Nyt 43" TV (dec.2021) og IPTV fiber internet viser flere end 202 skandinaviske og Engelske SAT kanaler med bl.a.16 danske (DR1, TV2, News og Sport, Eurosport mf.)

Der er trådløst internet 10/5Mb WiFi og pc i lejligheden til fri afbenyttelse. Udprintning henvises til extern service! Se spanske radio og Tv programmer på pc.
Lyt altid til P6 beat hele døgnet eller din favorit kanal!

800m til Mercadona (supermarked) med det kinesiske restaurant MANDARIN som nabo. 
Air conditionering i stuen yder 3.5kW køle eller 4.8kW varme. Anlæget  er med inverter (trinløs og silent mode), så  støjen fra anlæget er minimal.
Det er bare at vælge temperatur og trykke på ON, når døre og vinduer er lukkede!
I soveværelse, værelse og stue er der rumventillatorer i loftet, der kan stilles på 3 trin samt op eller ned retning. Her må vinduerne gerne være åbne.
I badeværelset kan der vælges naturlig aftræk eller el ventillation.

 

Penthouse lejligheden er på 60m2 med 25m2 solterrasse. Slottet er møbleret med nordiske møbler til 4 voksne personer, men hvis nogen ikke har noget imod at bo tæt, er det muligt at rede op til max. 5 personer (1 dobbeltseng 200x140cm, 2 senge 200x80cm og i stuen en sovesofa, der kan være dobbelt 190x140cm eller seperat single 190x70cm). Se også slottet med havudsigt og last minute på sommerferie.nu.  Der er også en høj børnestol og en weekendseng. Der er 50l varmtvandsbeholder med 1,5kW, så  enes om badet! Bruser er med termostat blandingsbatteri og antiskoldningsknap :-))   

Men husk, det er på solterassen man lever og spiser! Der er nu en Weber Q1400 el-grill på solterrassen, hvor grill risterne kan vaskes i opvaskemaskinen :-))
Vis dog altid hensyn til naboer ved brug af grill, musik og ved festligt samvær.


Ingen husdyr eller tobaksrøg!
El, vand, WiFi og Skandinavisk + Engelsk TV er inklusiv i leje prisen
Slutrengøring 50€ ~375kr. afregnes i € ved ankomst. Dog 60€~450kr. ved flere en 2 personer. Slutrengøring er obligatorisk!
Slutrengøring omfatter også nøgle og linned service.

Linned service omfatter: viskestykker, håndklæder og sengelinned / lagener.
Skiftedag er normalt lørdag, men kan aftales individuelt! Mulighed for rabat ved langtidsleje. Prisen indebærer at man efterlader ferieboligen i samme stand, som man selv forventer at modtage den i.
Det er lejers ansvar at afregne slutrengøring!
Til orientering har vi en lokal keyholder, som kan være behjælpelig med service. Husk også at stille dine spørgsmål!

Køkken med induktionskogeplade er veludstyret til de fleste retter. Ovn og mikrobølgeovn. Der er kaffemaskine, vandkoger, toaster, brødrister, opvaskemaskine, vaskemaskine og strygeudstyr.
Udendørs er der 3 borde, 4 fletstole, 6 siddestole og 2 hvilestole alt i træ med hynder samt 3 liggestole og 2 strandstole.
Ved indgået aftale oplyses detaljeret om kørevej til lejligheden samt keyholders adresse og telefon nr.
Der har været to 3-gears minicykler til fri afbenyttelse. bb  Desværre er de der ikke længere!

Tips vedr. RYANAIR: Nøjes med håndkuffert i kabinen (max 10kg og max: 55x40x20cm + nu en ekstra håndtaske 35x20x20cm) og spar 250kr. Husk max. 15 kg bagage foruden ét stk. håndbagage! Overvægt i kuffert afregnes med 10€/kg.
Ferieboligen er forsynet med værdiboks, som frit må benyttes. Det samme gælder kikkert og snorkleudstyr.


Husk at reservere bord til flamenco aften! Bliv orienteret om oplevelser på Torrevieja Tourist Info (hent gratis aktivitets-kalender og ugeblade). Restaurant VILLA SALADA eller Patio Andalus anbefales. Carnival.


Gå i alle tilfælde ikke glip af paella, fiskeretter og  steaks, som Spanien byder på. Husk at deltage i Route del Tapa (tapas smagsprøver på mange restauranter 2 gange om året). Det er en rigtig god måde til at opleve mange restauranter!

Lige nu anbefaler vi følgende restauranter ud fra pris/performance:
Restaurante La Boca (4,5*) Av. Dr. Mariano Ruiz Canovas 30 (1000m langs kysten til Los Locos stranden), godt alternativ til El Muelle
Restaurente pizzaria La Terrazza (4,5 stjerner) C. Echegaray 27.

TASCA Nueva Bahia, Diego Herández 32 (havnepromenaden) er en ægte spansk restaurant med solide retter, der virkelig mætter. Prøv også dagens tre retters menu med et glas vin til 15€

El Muelle (Molen med webcam) inde på havnepromenaden. Meget fair pris for restaurant med rigtige tjenere og kasse som vækker mindelser fra Matador serien. Parker evt. i den gade I kommer ind med (eller gå 2.5km). Se også Titanic.

Roosvall´s, Alfredo Nobell 155, Torrevieja (400m), tlf. 685772480 er prøvet til frokost og kan anbefales. Menu 13:00 - 16:00 varm ret med et glas vin, salatbar, kaffe og kage koster 9:50
El Pescador (fisk og kød) serverer lækre retter til favorable priser. Husets rødvin koster 7,95€. Yderst lækker tapas til tapas route.

El Charro Negro Mexican & International Restaurant, Plaza Castelar 4. Parker evt. i den gade I kommer ind med (eller gå 2.5km). Steak og cheesecake.

Svensken på hjørnet i gåafstand 600m på hjørnet af Gabriela Mistral og Waksman.
Restaurante Sunset Beach, Avenida de los Marineros 17 (østlige del af strandpromenaden) anbefales til de kræsne der ønsker topkvalitet. Test stedet til frokost, hvor en 3 retters valgfri menu koster 14,5€.
El Puerto har lystbådehavnens bedste udsigt. Lækker tapas route menu. Prisniveau ikke kendt.

Herudover er der ca. 250 andre restauranter i byen, så prøv jer frem!

Hav styr på forsikringer og husk også EU-SYGESIKRINGSKORT (blå), hvis der skulle blive behov for lægebesøg!


 "?": Husholdningsaffald afleveres i de grønne containere rundt omkring på gaderne. Der er også nogen til flasker, plast og papir!

Til top